Nieuwjaarsconcert 2021 met wereldpremière

De traditionele Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Hilversum vindt dinsdag 12 januari plaats in Studio 1 van het Muziekcentrum van de Omroep, zonder publiek. Het evenement wordt gestreamd en is vanaf 19.30 uur live te volgen via YouTube. Op televisie is het programma te volgen bij Ziggo op kanaal 36 en KPN kanaal 1379.

Wereldpremière ‘Parting’ van Karmit Fadael

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie houdt de burgemeester zijn nieuwjaarstoespraak en wordt de gemeentespeld uitgereikt. Voor de muzikale omlijsting tekenen het Radio Filharmonisch Orkest en violiste Charlotte Spruit (winnaar 2de prijs Oskar Back Vioolconcours 2020) onder leiding van Sander Teepen. Voor deze gelegenheid heeft de jonge componiste Karmit Fadael het werk Parting  gecomponeerd, dat deze avond zijn wereldpremière beleeft. Geliefde werken van Verdi, Ravel, Dvorák en Strauss completeren het programma.

Stipendium

Het werk van Karmit Fadael is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Hilversum en door een stipendium van de Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest. Over dit initiatief is meer te lezen in: Radio Filharmonisch Orkest start stipendium voor jonge componisten.

‘Dromen verklanken’

Naar aanleiding van de wereldpremière van Parting was Karmit Fadael eerder te gast bij Hans Haffmans in het NPO Radio 4-programma Podium en bij De Nieuws BV op Radio 1. NRC plaatste een uitgebreid interview van Joost Galema onder de kop ‘Karmit Fadael weet hoe ze dromen kan verklanken‘.

> Concertprogramma van de Nieuwjaarsreceptie 2021

> Luister terug: Karmit Fadael te gast bij Hans Haffmans in Podium

Volg ons op social media