Sebastiaan van Eck

Sebastiaan van Eck is sinds 1981 als tutticellist werkzaam bij de omroeporkesten. Eerst bij het Omroeporkest, vervolgens bij het Radio Symfonie Orkest en vanaf 2005 in de Radio Kamer Filharmonie. In augustus 2013 trad hij in dienst bij het Radio Filharmonisch Orkest.

Sebastiaan werd geboren in 1955 in Haarlem en studeerde aan het Sweelinck Conservatorium. Hij vervolgde zijn studie aan het Robert Schumann Institut Düsseldorf. Hier behaalde hij in 1981 zijn diploma. Zijn leraren waren Alberto Lysy, Johannes Goritzki en Dmitri Ferschtmann.

Sebastiaan van Eck speelde eerder bij Camarata Lysy en de Deutsche Kammer Akademie. Tegenwoordig maakt hij, naast zijn werkzaamheden bij het Radio Filharmonisch Orkest, ook deel uit van het Franciscus Kwartet en het Cellokwartet Amsterdam.
Hij heeft een tiental kamermuziekcd’s met eigen kwartetten op zijn naam staan. Ook verleende hij zijn medewerking als cellist aan twee cd’s van het Gemini Ensemble met zanger Philippe Elan.
In zijn vrije tijd houdt Sebastiaan van Eck zich bezig met astronomie en ornithologie. Ook organiseert hij graag kamermuziekconcerten.

Sebastiaan van EckMusicus
Cello
Radio Filharmonisch Orkest

Volg ons op social media