Annika Pigorsch

Annika Pigorsch (1974) studeerde contrabas aan de Musikhochschule in haar geboorteplaats Hamburg. Haar docenten waren Prof. Willi Beyer en Ludwig Streicher. Annika speelde bij de Hamburger Symphoniker, Museumsorchester Frankfurt, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen en NDR Sinfonieorchester Hamburg. Vervolgens trad zij in 2002 in dienst bij het Muziekcentrum van de Omroep.

Naast haar werkzaamheden als contrabassist in het Radio Filharmonisch Orkest maakt zij momenteel tevens deel uit van het internationale Piano Quintet London. In kamermuziekverband verwierf zij de Allianz-prijs. Annika nam deel aan het Schleswig Holstein Musikfestival, het Mecklenburg Vorpommern Musikfestival, MDR Musiksommer, Wiener Festwochen, Menuhin Festival Gstaad, Savannah Musikfestival en het Lincoln Center Chamber Music Festival.

Annika Pigorsch maakte deel uit van het ensemble dat met acteur/regisseur Klaus Maria Brandauer en violist Daniel Hope de semi-scenische productie van Stravinsky’s l’Histoire du soldat uitvoerde op diverse podia in Europa.

Annika PigorschMusicus
contrabas
Radio Filharmonisch Orkest

Volg ons op social media