Jos Lammerse

Jos Lammerse kreeg zijn eerste fagotlessen toen hij 10 jaar oud was van Ottomar Schulze aan de muziekschool in Hengelo. Een jaar later won hij een eerste prijs op het Europees Muziekfestival voor de jeugd in Neerpelt (B). Hij studeerd bij Joep Terweij aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Ook volgde hij privé lessen bij Brian Pollard. Hij won een tweede prijs op het Tromp concours in Eindhoven. Jos maakte maakte 10 jaar lang deel uit van het Van Gendt blaaskwintet.

Nog tijdens zijn studie werd hij solofagottist bij het Brabants Orkest en een jaar later van het Radio Kamerorkest. Op zijn 25ste werd hij solofagottist van het Radio Filharmonisch Orkest.

Hij maakte ook deel uit van het Combattimento Consort Amsterdam olv Jan Willem de Vriend, waarmee reizen naar oa. Japan, Amerika, Italië, Spanje, Rusland, Oost-Europa en Zuid-Amerika, werden gemaakt. Daarnaast is hij lid het Radio Blazersensemble, en speelde hij barokfagot in het Catharijne Consort. Hij wordt ook wel gevraagd als gastspeler in gerenommeerde orkesten waar onder het Koninklijk Concertgebouw Orkest, London Philharmonic Orchestra en Royal Philharmonic Orchestra en werkte met dirigenten als Bernard Haitink, Mariss Jansons, Valery Gergiev, Yannick Nézet-Séguin, Charles Dutoit, Vladimir Jurowski, Kurt Sanderling, Vasily Petrenko, Gennady Rozhdestvensky, Mark Minkowski, Jaap van Zweden, Edo de Waart, Markus Stenz en Karina Canellakis.

Als solist trad hij, zowel op moderne fagot als op barokfagot op in steden als Amsterdam, Buenos Aires, New York, Moskou, Tokyo, Rio de Janeiro, Sao Paulo en Mexico-City, met oa. het Combattimento Consort Amsterdam en het Catharijne Consort.

Jos LammerseMusicus
Soloist
Fagot
Radio Filharmonisch Orkest

Volg ons op social media