Première Sílvia Lanao in Podium Klassiek

Sílvia Lanao
Sílvia Lanao

De Catalaanse componiste Sílvia Lanao won vorig jaar het stipendium van het Radio Filharmonisch Orkest. De 27-jarige Lanao liep vervolgens een jaar mee met het orkest en componeerde twee stukken: een groot orkestwerk en een stuk voor kleiner ensemble, ‘Medusa Reheard’, speciaal voor Podium Klassiek.

Première ‘Medusa Reheard’ door het Radio Filharmonisch Orkest
In de uitzending van Podium Klassiek op 16 april ’23 spelen leden van het Radio Filharmonisch Orkest de wereldpremière van haar compositie ‘Medusa Reheard’ onder leiding van Chloe Rooke, assistent-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest.
Lees ook het nieuwsbericht: Sílvia Lanao ontvangt Stipendium ‘Jonge Componist’ 2022.

Groot Omroepkoor in dubbelkorig werk van Mendelssohn
In Podium Klassiek op 16 april verder onder meer een a-capella-optreden van het Groot Omroepkoor. Onder leiding van chef-dirigent Benjamin Goodson voeren 32 zangers van het Groot Omroepkoor het dubbelkorige ‘Warum toben die Heiden’ van Felix Mendelssohn uit. Andere gasten die worden verwelkomd in deze uitzending: violist Cord Koss, altviolist Javier Rodas en cellist Marie Velin-Langlamet. Presentatie: Floris Kortie, Dieuwertje Blok en Mike Boddé.

Programma en meer informatie Podium Klassiek
Podium Klassiek wordt elke zondag vanaf 18:15 uur uitgezonden op NPO2. Met dit programma wordt de traditie van een wekelijks muzikaal feestje op de vroege zondagavond voorgezet, met live optredens van topmusici uit binnen- en buitenland. Het programma omarmt de wereld van de klassieke muziek, maar sluit zich niet af voor andere genres die deze wereld nog groter en interessanter kunnen maken.
Het volledige programma, meer informatie en vorige uitzendingen zijn te vinden op de site van Podium Klassiek.

 

Volg ons op social media