Kom luisteren in het MCO

In het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) aan de Heuvellaan in Hilversum is van alles te doen en te beleven. In de studio’s wordt intensief gerepeteerd door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Metropole Orkest. Dit gebeurt doorgaans achter gesloten deuren. Maar regelmatig zijn er activiteiten waarbij u van harte welkom bent – zoals concerten.

> Concertagenda Muziekcentrum van de Omroep

Via die site kunt u ook online kaarten bestellen. De Lunchconcerten in het Muziekcentrum van de Omroep zijn gratis toegankelijk, maar u dient wel kaarten te reserveren. De belangstelling voor deze concerten is doorgaans groot. Wees er dus op tijd bij. Als u zich abonneert op de nieuwsbrief van het MCO, krijgt u het nieuws uit de eerste hand.

> Schrijf u in voor de MCO-nieuwsbrief

Bruisend cultureel centrum

In de oude VARA-studio’s, het huidige Muziekcentrum van de Omroep (MCO), kunt u de ontwikkeling van Hilversum als omroepstad bijna letterlijk volgen. Het MCO omvat de oudste radiostudio van Nederland, die de VARA in 1932 liet bouwen. Aan deze studio werden in de jaren ’50, ’60 en ’90 van de vorige eeuw verschilllende studio’s aangebouwd, waaronder de huidige repetitie- en opnameruimte van het Radio Filharmonisch Orkest (850 m2), Studio 5.  Voor de renovatie van de oudste studio ontving het MCO onlangs een subsidie van de Provincie Noord-Holland, die ook een forse bijdrage zal leveren aan de restauratie en plaatsing van het monumentale Pierre Palla Concertorgel in Studio 1 van het MCO.

Thuisbasis voor kunst en cultuur

Tegenwoordig is het MCO een bruisend cultureel centrum waar u kunt genieten van bijzondere (klassieke) muziek uit heden en verleden, gespeeld door de beste musici. “Het Muziekcentrum van de Omroep bruist boven verwachting” kopte de Gooi- en Eemlander dan ook onlangs. Daarnaast is het MCO de thuisbasis voor o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor, het Metropole Orkest en Globe centrum voor kunst en cultuur. In ons Muziekcafé Elling kunt u genieten van een hapje en een drankje.

Tekst: Marius Kwaks

 

Volg ons op social media