Karina Canellakis en Radio Filharmonisch Orkest verlengen samenwerking

 

Karina Canellalis - foto56 Marco Borggreve
Karina Cannelakis – Photo: Marco Borggreve

Het Radio Filharmonisch Orkest en chef-dirigent Karina Canellakis verlengen hun succesvolle samenwerking. Canellakis, die sinds september 2019 chef-dirigent is van het RFO, verbindt zich daarmee tot en met juli 2027 aan het orkest.

“Een vijfsterren-belevenis zonder weerga”, aldus Trouw na Karina Canellakis’ inauguratieconcert als chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest in oktober 2019. Na twee succesvolle concertseizoenen samen, waarin prachtige orkestproducties, nieuwe concertformats en speciale coronaprojecten plaatsvonden, wensten zowel Canellakis als het orkest hun samenwerking langer voort te zetten. Canellakis tekent tot en met juli 2027 bij als chef-dirigent; zij zal minstens 10 weken per jaar het orkest leiden in producties voor de publieke omroep, bij de NTR ZaterdagMatinee en Het Zondagochtend Concert in Het Concertgebouw en het AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg. Beide concertseries worden live uitgezonden op NPO Radio 4. Daarnaast staan er voor Canellakis en het RFO meerdere cd-opnames op de planning.

Met deze contractverlenging benadrukken Karina Canellakis en het RFO hun speciale band, aldus Canellakis: “Sinds onze eerste repetitie samen in 2018 heb ik een speciale muzikale band met dit orkest en ik ben dan ook dolblij dat we deze samenwerking nog vier jaar kunnen voortzetten. Ik ben ongelofelijk trots op de mooie klank van het orkest en op hoe zij met passie muziek zijn blijven maken, ondanks de enorme uitdagingen die de pandemie de afgelopen 18 maanden bracht. Ik kijk uit naar nog vele jaren samen, met volle concertzalen en programma’s vol spannend repertoire.”

Roland Kieft, algemeen directeur van Stichting Omroep Muziek/Radio Filharmonisch Orkest: “Ik ben ontzettend blij dat we onze samenwerking met Karina voor vier jaar kunnen verlengen. We zijn allemaal enorm dankbaar voor onze eerste seizoenen samen. Ook in het coronatijdperk heeft Karina’s ongelooflijke muzikale talent en vermogen om met zowel musici als publiek een connectie te maken diepe indruk gemaakt. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de komende jaren nóg mooier zullen worden.”

Karina Canellakis zal haar werk bij het Radio Filharmonisch Orkest blijven voortzetten in samenwerking met vaste gastdirigent James Gaffigan en Benjamin Goodson, chef-dirigent van het Groot Omroepkoor.

 

Volg ons op social media