Edo de Waart 80 jaar

Edo de Waart -c- Juri Hiensch

Op 1 juni wordt Edo de Waart, eredirigent van het Radio Filharmonisch Orkest, 80 jaar. Hij dirigeert op 30 april het AVROTROS Vrijdagconcert in een programma met Brahms’ Tweede symfonie en, m.m.v. het Groot Omroepkoor, Nänie en Gesang der Parzen.

In de aanloop naar zijn verjaardagsconcert is er de hele week aandacht voor Edo de Waart op NPO Radio 4 en NPO 2 Extra. Een overzicht.

Te gast in Podium Witteman

Op zondag 25 april was Edo de Waart te gast in het programma Podium Witteman op NPO2. Kijk hier de hele uitzending terug.

Na afloop van de uitzending zond Podium Witteman Extra een gesprek uit dat Hans Haffmans twee jaar geleden voerde met Edo over zijn carrière en het RFO. Kijk hier deze uitzending terug.

Een ensemble uit het Radio Filharmonisch Orkest speelde voor Edo de bewerkingen van Henk de Vlieger van Wagners Siegfried-Idyll en het Voorspel voor de derde akte van Lohengrin.

 

Op NPO Radio 4

Op maandag 26 april was Edo een uur lang te gast bij Hans Haffmans in Podium op NPO Radio 4. Ze spraken over zijn carrière, zijn jaren bij het Radio Filharmonisch Orkest en zijn favoriete muziek.

Luister hier de hele uitzending terug.

Ook de rest van de week besteedden de programma’s De Klassieken en Podium de hele week aandacht aan Edo de Waart op NPO Radio 4.

Edo de Waart Assistant Conductorship

Op woensdag 28 april sprak directeur van het Radio Filharmonisch Orkest, Roland Kieft, Edo de Waart toe. Vanwege zijn artistieke betekenis voor het orkest en zijn rol in het opleiding van jonge dirigenten, vernoemt het orkest het assistent dirigentschap naar Edo de Waart: the Edo de Waart Assistent Conductorship.

Bekijk hier het uitgebreide bericht.

Edo de Waart Assistant Conductorship - foto Esther de Bruijn

Volg ons op social media