Edison Klassiek voor Lucas en Arthur Jussen

Pianisten Lucas en Arthur Jussen hebben een Edison Klassiek gewonnen met hun album Dutch Masters. De pianistenbroers wonnen de prijs in de categorie Kamermuziek.

Op hun album Dutch Masters spelen Lucas en Arthur Jussen muziek van Nederlandse componisten uit de afgelopen negentig jaar. Onder hen niet alleen grote namen uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, zoals Willem Pijper, Theo Loevendie, Leo Smit en Hans Henkemans, maar ook nieuwe muziek: het Concerto for two pianos In Unison van Joey Roukens is volgens de jury een zinderende live-opname. De broers namen het concert op met het Radio Filharmonisch Orkest en chef-dirigent Karina Canellakis. Voor deze cd wonnen Lucas en Arthur Jussen bovendien de Publieksprijs 2022.

‘Muzikale rijkdom van een koud kikkerland’

De jury van de Edison Klassiek spreekt grote waardering uit voor het feit dat Lucas en Arthur Jussen zich opwerpen als pleitbezorgers van de Nederlandse muziek. “Als luisteraar ervaar je direct wat een muzikale rijkdom ons koude kikkerland heeft voortgebracht en nog altijd voortbrengt.”

Lucas en Arthur Jussen droegen de cd op aan hun leraar Ton Hartsuiker. Hij was het die de broers aanspoorde om zich te laven aan de kunst en zich te verwonderen over kleur. En, niet onbelangrijk, hij zette ze ook op het spoor van de Nederlandse muziek.

Voor uitgebreide informatie en onder meer een opname van het gesprek van Hans Haffmans met Lucas en Arthur in Podium september jl., bezoek de site van NPO Radio 4.

 

 

Volg ons op social media