Peter Weimar

Violist Peter Weimar maakt sinds 2002 deel uit van de eerste violisten van het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast is hij lid van het Beljajev Pianotrio.

Voordien deed hij ervaring op in tal van orkesten en kamermuziekensembles, zowel in zijn geboorteland Duitsland als ver daarbuiten. 
Peter-Martin Weimar studeerde bij Glenn Dicterow, Georg Baynov en Valentin Zhuk. In 1994 behaalde hij zijn Masters (Master of Music) en in 1999 het diploma orkestmusicus. 

Hij speelde bij The Orchestra of St. Luke’s, New York Pops, Brooklyn Philharmonic Orchestra, New York Virtuosi en het Radio Symfonie Orkest. Hij was werkzaam als concertmeester bij onder meer de Westchester Camerata, Manhattan Chamber Orchestra en Manhattan Virtuosi. Als solist maakte hij zijn opwachting bij het Bachanalia Orchestra, Göttinger Symphony Orchestra, het Litouws Kamerorkest van Vilnius en het Arcata Chamber Orchestra Stuttgart. Met dit laatste orkest zette hij ook het Dubbelconcert van Bach op cd. 

Peter-Martin Weimar nam deel aan diverse festivals, waaronder het Caramoor Music Festival en het Schleswig-Holstein Festival. Hij werkte met befaamde dirigenten en solisten als Leonard Bernstein, Sergiu Celibidache, Vladimir Ashkenazy, André Previn, Svjatoslav Richter, Edo de Waart, Luciano Pavarotti, Emanuel Ax, Pieter Wispelwey, Hélène Grimaud en Joshua Bell. 
In de niet-klassieke hoek werkte hij met onder anderen Mariah Carey, Céline Dion, Aretha Franklin, Shania Twain, Joni Mitchell en Herbie Hancock

Peter WeimarMusicus
Altviool
Radio Filharmonisch Orkest

Volg ons op social media