Marjolein Koning

Marjolein Koning, geboren in 1971 in Vlaardingen, begon op 10-jarige leeftijd hobo te spelen. Zij kreeg les van Maarten Karres op de muziekschool van Rotterdam.

In 1990 startte zij haar hobostudie bij Jan Spronk aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Na in 1995 eerst haar diploma Docerend Musicus te hebben behaald, studeerde zij in 1997 met onderscheiding af als Uitvoerend Musicus. Tijdens haar studie volgde zij masterclasses en had zij gedurende anderhalf jaar privé-les in Zwitserland bij Omar Zoboli. Vanaf 1994 speelde zij in diverse Nederlandse orkesten en ensembles.

Vanaf 2002 tot de opheffing van dit orkest in 2013 was Marjolein Koning plaatsvervangend eerste hoboïste in de Radio Kamer Filharmonie. Aansluitend trad zij als hoboïste in dienst bij het Radio Filharmonisch Orkest. Zij maakt verder deel uit van het DoelenEnsemble en het Concertgebouw Kamerorkest. De resterende tijd is zij actief met kamermuziek, geeft zij les en is zij op freelance-basis werkzaam bij verschillende andere Nederlandse orkesten en ensembles.

In haar vrije tijd houdt Marjolein zich bezig met de taal, het eten en de cultuur van Italië.

Marjolein KoningMusicus
Hobo
Radio Filharmonisch Orkest

Volg ons op social media