Marije Helder

Marije Helder werd geboren in 1980 in Groningen. Zij begon op tienjarige leeftijd haar viool- en later altvioolstudie bij de jongtalentafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2003 studeerde zij af aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde zij de titel Bachelor of Music met een 9,5. Twee jaar later ontving ze aan de Universität Mozarteum te Salzburg het diploma Master of Arts met onderscheiding. Haar Postgraduate Diploma in Performance (eveneens met onderscheiding) ontving ze aan het Royal Northern College of Music in Manchester in 2007. Haar leraren waren Liesbeth Steffens, Ron Ephrat, Vladimir Mendelssohn, Peter Langgartner en Mark Knight. Marije won verscheidene prijzen bij het Prinses Christina Concours en het Internationaal Charles Hennen Kamermuziekconcours.

Eerder speelde Marije in orkesten als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Camerata Salzburg, het BBC Philharmonic Orchestra in Manchester en het Liverpool Philharmonic Orchestra. In 2002 maakte zij een concerttournee in Amerika met het Concordanza Kwartet. Drie jaar later maakte ze een tournee met het Helder-Kaneko duo door Japan.

Marije was van januari 2008 tot augustus 2013 verbonden aan de Radio Kamer Filharmonie. Vanaf augustus 2013 maakt zij deel uit van het Radio Filharmonisch Orkest.
Naast haar orkestbaan was zij organisator en medeoprichter van het Zenith Festival, een internationaal kamermuziekfestival. Tevens is zij werkzaam als haarstylist.

Marije HelderMusicus
Altviool
Radio Filharmonisch Orkest

Volg ons op social media