Marije Helder

Marije Helder werd geboren in 1980 in Groningen. Zij begon haar studie altviool bij de jongtalentafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze vervolgde haar studie aan het Rotterdams Conservatorium, waar ze in 2003 met een 9,5 de titel Bachelor of Music behaalde.

Twee jaar later ontving ze aan de Universität Mozarteum Salzburg het diploma Master of Arts met onderscheiding. In 2007 sloot ze haar opleiding af aan het Royal Northern College of Music in Manchester, met het Postgraduate Diploma in Performance, eveneens met onderscheiding. Haar leraren waren Liesbeth Steffens, Ron Ephrat, Vladimir Mendelssohn, Peter Langgartner en Mark Knight. Marije won verscheidene prijzen bij het Prinses Christina Concours en het Internationaal Charles Hennen Kamermuziekconcours.

Eerder speelde Marije in orkesten als het Orkest van het Oosten, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het BBC Philharmonic Orchestra in Manchester, het Liverpool Philharmonic Orchestra, en het Rotterdams Kamer Orkest. In 2002 maakte zij een concerttournee in Amerika met het Concordanza Kwartet. Drie jaar later maakte ze een tournee met het Helder-Kaneko duo door Japan.

Marije was van januari 2008 tot augustus 2013 verbonden aan de Radio Kamer Filharmonie. Vanaf augustus 2013 maakt zij deel uit van het Radio Filharmonisch Orkest. Naast haar orkestbaan speelt ze in het Zenith Ensemble. Ook is ze organisator en medeoprichter van het Zenith Festival, een nieuw internationaal kamermuziekfestival.

Marije Helder

Musicus
Altviool
Radio Filharmonisch Orkest

Volg ons op social media