Julija Hartig

Julija Hartig was vanaf 2000 verbonden als eerste violiste aan de voormalige Radio Kamer Filharmonie. Sinds augustus 2013 bekleedt zij die positie bij het Radio Filharmonisch Orkest.

Zij werd geboren in 1972 in Joegoslavië en kreeg haar eerste vioollessen op 5 jarige leeftijd. Als jong talent won ze verschillende prijzen. Julija studeerde viool aan de Academie van de Kunsten in Novi Sad (Joegoslavië). Nadat ze deze opleiding had afgesloten, kreeg ze een aanstelling als assistent van haar voormalige docent E.A. Chugaeva aan hetzelfde conservatorium.

Sinds 1994 woont Julija in Nederland. Ze studeerde verder aan het Rotterdams Conservatorium bij Ilya Grubert. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde ze cum laude af bij K. Wataya.
Julija soleert regelmatig met verschillende orkesten, zoals het Radio Symfonie Orkest van Belgrado en St. Georges Strings. Daarnaast gaf Julia recitals in binnen- en buitenland. Ook nam ze deel aan internationale festivals, zoals ‘The Summer Festival of Dubrovnik’ en het Grachtenfestival Amsterdam.

Sinds 2002 is Julija lid van het Duo Hartig-Broekhans. Het duo won de derde prijs bij het Internationaal concours voor kamermuziek Gaetano Zinetti in 2004.
Julija nam cd’s op voor de labels Emergo Classics en Terpsihora. Ook nam ze deel aan het project Captured Images in Rotterdam, Culturele hoofdstad van Europa 2001.
Julija Hartig bespeelt een viool van de bouwer Jean-Baptiste Vuillaume, die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Julija HartigMusicus
1e viool
Radio Filharmonisch Orkest

Volg ons op social media