Igor Bobylev

Igor Bobylev is altist in het Radio Filharmonisch Orkest. Hij werd geboren in 1958 te Kiev, Oekraïne. Van 1976 tot 1982 studeerde hij bij Juri Jurov aan het Gnessin Instituut in Moskou. Hier behaalde hij zijn diploma’s solo-altist, kamermuziek en pedagogiek. Igor speelde van 1980 tot 1990 in het Moskous Filharmonisch Orkest. De laatste vijf jaar van deze periode was hij tweede solo-altist.

De vijf jaar daarop maakte hij deel uit van de Moskou Virtuosi onder leiding van Vladimir Spivakov te Spanje. Ook speelde hij in diverse Nederlandse en Duitse orkesten. Op festivals was hij kamermuziekpartner van Shlomo Mintz, Sarah Chang, Christian Bor en Quirine Viersen.

In 1995 kwam Igor in dienst van de omroeporkesten. Hij was eerste solo-altist in de Radio Kamer Filharmonie en vervult deze functie nu bij het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast heeft hij een duo viool-altviool en speelt hij in Trio Immanuel, het Indigo Kwartet, Camerata Amsterdam en het internationaal kamerorkest New European Strings.

 

Igor BobylevMusicus
Altviool
Radio Filharmonisch Orkest

Volg ons op social media