Freek Sluijs

Freek Sluijs is tweede fagottist in het Radio Filharmonisch Orkest. Hij werd geboren in 1959 in Vriezenveen en studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hier behaalde hij in 1984 zijn diploma. Zijn leraren waren Henk de Wit, Joep Terwey, John Mostard en David Mings.
Freek remplaceerde bij het Residentie Orkest, het Nederlands Kamerorkest, het Balletorkest, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Nederlands Blazersensemble, het Rotterdams Philharmonisch en het Orkest van het Oosten. Ook speelde hij vijftien jaar in het Hexagon Ensemble (vijf blazers en een pianist).
Sinds 1986 is Freek verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast maakt hij deel uit van de Amsterdam Mozart Players. Met veel van bovengenoemde orkesten en ensembles heeft Freek cd-opnames gemaakt. Daarbij verleende hij zijn medewerking aan opnames van het Aurelia Saxofoonkwartet, het Franciscus Strijkkwartet en het Erard Ensemble.

Bij het Muziekcentrum van de Omroep was hij ook werkzaam als muziekproducent bij het uitbrengen van diverse cd’s van de omroeporkesten.

 

Freek SluijsMusicus
Fagot
Radio Filharmonisch Orkest

Volg ons op social media