Fréderick Franssen

Fréderick Franssen (1977) is hoornist in het Radio Filharmonisch Orkest. Hij studeerde hoorn bij de bekende hoornpedagoog Erich Penzel aan het Conservatorium voor Muziek in Maastricht waar hij in 2002 cum laude afstudeerde.

Fréderick speelde eerder onder andere bij het Rundfunk Sinfonie Orchester Berlin. Ook maakte hij deel uit van het Gustav Mahler Jugend Orchester, waar hij speelde met dirigenten als Claudio Abbado, Seiji Osawa en Pierre Boulez. Daarnaast speelde hij in vrijwel alle Nederlandse symfonieorkesten als gastspeler.
Sinds 2000 speelt hij bij de Nederlandse omroep, eerst bij het toenmalige Radio Symfonie Orkest en sinds 2005 bij het Radio Filharmonisch Orkest.

Naast zijn werk voor het Radio Filharmonisch Orkest treedt Fréderick op als solist en speelt hij kamermuziek.

Voor Challenge Classics Records nam Fréderick, met zijn collega’s van het Radio Filharmonisch Orkest, een solo-album op met de hoornconcerten van Christoph Förster, Carl Heinrich Graun en Johann Joachim Quantz.

Sinds 2017 is hij daarnaast hoofdvakdocent hoorn aan het conservatorium te Tilburg (Fontys hogeschool voor de kunsten).

Fréderick speelt op hoorns van Klaus Fehr. Hij heeft zelf bijgedragen aan de ontwikkeling van deze instrumenten, die inmiddels ook door zijn collega’s worden bespeeld.

Fréderick FranssenMusicus
Hoorn
Radio Filharmonisch Orkest

Volg ons op social media