Frank Brakkee

Frank Brakkee is 2de solo-altist in het Radio Filharmonisch Orkest. Hij werd geboren in 1965 te Nijmegen en studeerde aan het conservatorium van Utrecht. In 1992 studeerde hij cum laude af als uitvoerend musicus. Zijn docenten waren Nobuko Imai, Prunella Pacey, Ron Ephrat en Eli Goren. Ook volgde hij masterclasses bij onder anderen Tabea Zimmermann, Isabelle van Keulen en Thomas Riebl.

Frank werkte als remplaçant bij onder meer het Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als solo-altist was hij te gast bij Amsterdam Sinfonietta. Ook heeft hij veel kamermuziek gespeeld, onder andere als gast bij het Mondriaan Kwartet en het Doelen Kwartet. Frank Brakkee maakte deel uit van voormalig Ensemble Amadé met Godelieve Schrama. Hij was regelmatig te horen bij de Raadhuisconcerten in Hilversum.

Sinds 1992 werkt Frank bij het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast speelt hij in het Franciscus Kwartet en in het Nieuw Ensemble. Samen met pianiste Monique van de Ven is Frank te beluisteren op een cd met muziek van onder anderen Sjostakovitsj, Glazoenov en Stravinsky. Ook met het Franciscus Kwartet en het Nieuw Ensemble nam hij diverse cd’s op. Frank mag graag experimenteren met andere instrumenten.

 

Frank BrakkeeMusicus
Altviool
Radio Filharmonisch Orkest

Volg ons op social media