Daniël Hermán Mostert

De bariton Daniël Hermán Mostert werd in 1977 geboren in Cluj-Napoca (Roemenië).
Na twee jaar theologie (aan een Duitstalige opleiding in Sibiu/Hermannstadt, Roemenië) te hebben gestudeerd, voltooide Daniël een studie muziektherapie aan het conservatorium te Enschede.

Hierna studeerde hij klassieke zang aan het ArtEZ-conservatorium bij Anne Haenen, Annette Kleine en Harry van Berne, waarbij hij tegelijkertijd part-time als muziektherapeut werkzaam was.
In 2008 voltooide hij zijn bachelorstudie en in april 2010 volgde zijn master-examen.
Tijdens zijn studie volgde hij masterclasses bij o.a. David Wilson-Johnson, Meinard Kraak, Johannette Zomer, Carolyn Watkinson en Barbara Schlick, vaak in het kader van de liedklas van Marien van Nieukerken.

Daniël is als ensemblezanger actief, maar ook als solist in liedrecitals, opera’s en oratoria (van o.a. Bach, Händel, Mozart, Schubert, Brahms, Mendelssohn, Dvořák, Rossini, Fauré, Duruflé en Orff).
Samen met de Russische pianiste Sofia Vasheruk vormt hij een duo. Zij traden onder meer op tijdens het WDR-Musikfest in Münster en het Grachtenfestival in Amsterdam. In 2009 wonnen zij de prijs van de ‘Vereniging Vrienden van het Lied’ tijdens het 1ste Internationale Studenten Lied Duo Concours in Enschede. Sindsdien verzorgen zij ook als vaste solisten van deze vereniging regelmatig liedrecitals (met liederen van onder anderen Schubert, Berg, Poulenc, Ravel, Quilter, Moessorgski en Rachmaninov).

Hij vertolkte o.a. de rol van Adonis in Venus and Adonis van John Blow; de rol van Dr. Pangloss en Martin in een Nederlandse bewerking van Bernsteins Candide en van Gil in Il segreto di Susanna van Ermanno Wolf-Ferrari.
Sinds april 2010 is Daniël parttime verbonden aan het Groot Omroepkoor.

Daniël Hermán MostertMusicus
Soloist
1e bas
Bariton
Bas
Groot Omroepkoor

Volg ons op social media