Dana Mihailescu

Dana Mihailescu is sinds 2002 tweede violiste bij het Radio Filharmonisch Orkest. Zij werd geboren in 1976 in Roemenië en komt uit een muzikaal gezin. Haar ouders zijn beiden violisten. Van haar vader kreeg ze haar eerste vioollessen. Vervolgens kreeg ze les van V. Novak, totdat ze op twaalfjarige leeftijd aangenomen werd op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar docenten waren achtereenvolgens Qui van Woerdekom, Theodora Geraets en Jaring Walta.

Bij Jaring Walta studeerde ze solo- en orkestspel. In 2001 behaalde ze haar diploma uitvoerend musicus. Ze volgde masterclasses bij onder anderen Theo Olof, Viktor Liberman, Herman Krebbers, Jacques Ghestem, Aaron Rosand en Eduard Schmieder.

Dana nam deel aan diverse concoursen, waaronder het Maassluis Concours, de Iordens Viooldagen, het Rotterdams Concours, het Davina van Wely Concours en het Oskar Back Concours, waar ze de halve finale behaalde.

Orkestervaring deed Dana op in het Atheneum Kamer Orkest en het Conservatorium Orkest in Den Haag. In Den Haag was ze verschillende keren aanvoerder en concertmeester. Vervolgens werkte ze bij het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Ook is ze concertmeester geweest van kamerorkest Musica Ducis onder leiding van Alexandru Lascae.

Dana MihailescuMusicus
2e viool
Radio Filharmonisch Orkest

Volg ons op social media