Alexander Baev

Alexander Baev is 1e violist bij het Radio Filharmonisch Orkest. Hij werd geboren in Kharkow, Sovjetunie, in 1961. Van 1966 tot 1978 bezocht hij de Centrale Muziekschool van zijn geboorteplaats. Alexander vervolgde zijn vioolstudie aan het muziekcollege van het Conservatorium van Moskou. Van 1981 tot 1986 studeerde hij aan het Moskouse Tsjaikovski Conservatorium. Zijn leraar was Professor B. Belenky.

In het symfonieorkest van het Muziekcollege was Alexander reeds concertmeester. Dezelfde functie bekleedde hij tot 1984 in het kamerorkest van het Moskous Conservatorium. Van 1984 tot 1986 was hij eerste violist in het Groot Symfonieorkest van radio en televisie van de Sovjetunie. Daarna vertrok Alexander Baev naar het Filharmonisch Orkest van Sarajevo, waar hij van 1988 tot 1992 concertmeester was.

Sinds 1992 werkt Alexander bij het Radio Filharmonisch Orkest. Hij maakt ook deel uit van enkele andere ensembles, zoals het kamerorkest New European Strings, de St-Petersburg Virtuozen en het Stradivariusensemble. Hij heeft deelgenomen aan diverse internationale muziekfestivals.

Voor het Russische label Melodija heeft Alexander meegewerkt aan een cd met liederen van Beethoven. Ook voor de radio en televisie van Sarajevo maakte hij enkele opnames.

Alexander BaevMusicus
1e viool
Radio Filharmonisch Orkest

Volg ons op social media