Het Tristan-akkoord

In oktober 2019 presenteerde uitgeverij Meulenhoff in het Witte Kerkje in Baarn de debuutroman van Ewa Maria Wagner: Het Tristan-akkoord. Ewa Maria is altvioliste in het Radio Filharmonisch Orkest en heeft naast muziek dus nog een passie: schrijven.

 

Met het Tristan-akkoord levert Ewa Maria Wagner een bijzondere bijdrage aan de Nederlandse literatuur. Niet op de laatste plaats omdat Nederlands niet haar moedertaal is. Geboren in Silezië, sinds 1991 werkzaam in Nederland en pas onlangs afgestudeerd aan de Schrijversvakschool in Amsterdam is Het Tristan-akkoord het resultaat van haar wilskracht om te schrijven en te verbeelden. Beide aspecten beheerst zij meesterlijk in deze muzikale roman, waarin thema’s als identiteit, onvervulde verlangens, familiebanden, de Tweede Wereldoorlog én uiteraard muziek een heerlijk leesbaar verbond sluiten.

 

“Muziek en taal zijn de hoofdpersonages in dit werk”, verklaart Ewa Maria. Gewapend met haar altviool geeft ze in onderstaand filmpje, opgenomen in Studio 5 in het Muziekcentrum van de Omroep, toelichting op de strekking van Het Tristan-akkoord.

 

 

Lees meer over Het Tristan-akkoord en Ewa Maria Wagner

 

Deel dit artikel