Frans-Aert Burghgraef

Frans-Aert Burghgraef is assistent-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest sinds het seizoen 2016-2017.

 

Masterclass bij Haitink

Frans-Aert Burghgraef, geboren 21 mei 1983, studeerde directie aan de conservatoria van Groningen en Utrecht. Hij volgde masterclasses bij onder anderen Alexander Polyanichko, Ivan Meylemans, Michail Jurowski en Jan Stulen. Uit een internationale selectie van tweehonderd dirigenten werd hij uitgenodigd voor een masterclass bij Bernard Haitink, als onderdeel van het vermaarde Lucerne Festival. Bovendien werd hij door Edo de Waart geselecteerd om een concert te dirigeren bij het  Royal Flemish Philharmonic.

 

Debuutoptredens in binnen- en buitenland

Frans-Aert Burghgraef heeft verschillende prijzen in de wacht gesleept en ontving in 2015 de prestigieuze Kersjes directiebeurs. Hij was in 2015 succesvol assistent-dirigent bij het Radio Filharmonisch Orkest in een concert met Osmo Vänskä. Hij maakte zijn opwachting bij onder meer het Orkest van het Oosten, Het Gelders Orkest, St. Petersburg State Symphony Orchestra, Lucerne Festival Strings, Metropole Orkest en het Astrakhan Philharmonic.

In het voorjaar van 2015 debuteerde Frans-Aert bij de Philharmonie Zuidnederland en in november stond hij voor het eerst op de bok bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In 2016 zal hij zijn debuut maken bij het Noord-Nederlands Orkest en het Residentie Orkest en is hij teruggevraagd bij het Orkest van het Oosten.

 

Voor een uitgebreide biografie van Frans-Aert Burghgraef: zie http://www.fransmusic.nl/