Pieces of Tomorrow

Pieces of Tomorrow
-
Brahms' Eerste symfonie
donderdag 25 januari 2018 - 21u00
TivoliVredenburg, Utrecht - Grote Zaal
Radio Filharmonisch Orkest
Edo de Waart, dirigent

Programma

Programma

  • Johannes Brahms - Eerste symfonie
- Stichting Omroep Muziek

Brahms in Pieces of Tomorrow

Klassiek in een ongedwongen jasje – dat is de inmiddels zeer gewaardeerde formule van Pieces of Tomorrow. Geen dresscode, we beginnen iets later in de loop van de donderdagavond, de musici introduceren kort wat ze gaan spelen, je biertje mag mee naar binnen, dj St. Paul is onze host, visuals ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken. Op het programma dit keer de Eerste symfonie van Johannes Brahms.

Brahms was er nogal laat bij: hij was al 43 toen hij zijn eerste symfonie schreef. Zijn bewondering en respect voor zijn grote voorganger Beethoven was zo groot dat hij het maar bleef uitstellen. Toen hij eindelijk een punt achter zijn werk zette, was het wel meteen raak: prachtige muziek, zonder onrustige vernieuwingsdrang, degelijk gesneden uit romantisch Duits hout.

We ontvangen als altijd een bijzondere dirigent: de 76-jarige ras-Amsterdammer Edo de Waart reisde in zijn veelbewogen carrière over de gehele wereld. De Waart is ere-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. 

Deel dit artikel