Heerlijke Russische zang

Heerlijke Russische zang
zondag 30 september 2018 - 11u00
Het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam - Grote Zaal
Radio Filharmonisch Orkest
Stanislav Kochanovsky, dirigent
  • Groot Omroepkoor
  • Martina Batič, koordirigent

Programma

Programma

  • Hector Berlioz - Ouverture Les Francs-Juges
  • Sergej Rachmaninov - Drie Russische liederen
  • Sergej Tanejev - Cantate Johannes van Damascus
- AVROTROS Radio

Voor dit concert zijn kaarten los te bestellen of als onderdeel van een voordelig abonnement. Lees hier meer over de serie Het Zondagochtend Concert.


Mystiek en hartstocht

Het Groot Omroepkoor maakt met dirigent Stanislav Kochanovsky en het Radio Filharmonisch orkest een reis naar Kochanovsky’s moederland. Muzikaal Rusland staat garant voor mystiek en hartstocht. Zo klinken Drie Russische liederen van Rachmaninov. Het zijn traditionele volksliederen over de complexe kant van de liefde: het wachten, de jaloezie en de misverstanden. Typisch Rachmaninov zijn de weelderige partijen voor zowel het Groot Omroepkoor als het Radio Filharmonisch Orkest.

 

Johannes van Damascus

Het Groot Omroepkoor zingt tot besluit de cantate Johannes Damascenus van Sergej Tanejev. De tekst, geschreven door Tolstoi, vertelt het levensverhaal van een van de belangrijkste Oosterse kerkleraren. Tanejev, een leerling van Tsjaikovski, laat in de muziek zijn fascinatie voor oude muziek doorklinken. Het Radio Filharmonisch Orkest opent met Berlioz’ roerige ouverture voor zijn onvoltooide opera Les francs-juges.


Het Zondagochtend Concert wordt rechtstreeks uitgezonden door AVROTROS op NPO Radio 4.

 

Deel dit artikel