Succesvolle seizoensstart voor de NTR ZaterdagMatinee

 

Een greep uit de recensies:

 

Een historische ‘Simon Boccanegra’ waarin alles magnifiek op z’n plek valt

Onder leiding van de bevlogen, verrukkelijk verdiaans dirigerende James Gaffigan schraagden koor en orkest deze zaterdag een uitvoering die in de annalen bij de beste van de rijke matinee-historie kan worden bijgeschreven. Het was een van die middagen waarop alle ingrediënten magnifiek op hun plek vielen.

De doge en de vader, verscheurd tussen politieke en privéperikelen, werden door [Dimitri] Platanias meesterlijk uitgebeeld. De zinderende en bulderende scène in de Genuese stadssenaat was al even indrukwekkend als de intieme sterfscène, waar Platanias maximaal ontroerde. Samen met de fantastisch gecaste Lianna Haroutounian maakte Platanias een hoogtepunt van het vader-dochter-duet.

Peter van der Lint, Trouw

 

 

        Luister de hele opera terug op NPO Radio 4 via deze link.

 

 

This is what Verdi should sound like. Idiomatically sung by confident singers, with role-tailored voices that make one sit up and listen. 

…the imposing baritone Dimitri Platanias headed a cast that had the audience roaring at the curtain call. Leading the Radio Philharmonic Orchestra, conductor James Gaffigan achieved moments of evocative beauty and terrible drama…

At its best, however, as in the Council Chamber scene finale, the orchestra matched the soloists note for goosebump-raising note.

Jenny Camilleri, BachTrack

 

 

Het Radio Filharmonisch Orkest was onder de bezielende leiding van vaste gastdirigent James Gaffigan uitstekend op dreef: zelden heb ik het geweld van de raadskamer of de ijlende klanken van de strijkers zo voortreffelijk horen spelen.

Ook het Groot Omroepkoor verdient een diepe buiging voor de manier waarop ze de verschillende gemoedstoestanden van het volk van Genua tot uitdrukking wisten te brengen.

Laura Rolling, Place de L’Opera

 

 

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor
James Gaffigan
 dirigent
Martina Batič koordirigent

 

Simon Boccanegra - Dimitri Platanias bariton
Jacopo Fiesco - Rafał Siwek bas
Paolo Albiani - Ernesto Petti bas
Pietro - Tomeu Bibiloni bariton
Maria/Amelia - Lianna Haroutounian sopraan
Gabriele Adorno - Giorgio Berrugi tenor
kapitein - Leon van Liere tenor
vertrouwelinge van Amelia - Varvara Tishina sopraan

 

Giuseppe Verdi Simon Boccanegra

Deel dit artikel