Radio Filharmonisch Orkest genomineerd voor een Edison Klassiek

Deze week zijn de nominaties voor de Klassieke Edisons bekendgemaakt. Deze prestigieuze prijzen gaan naar albums van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury onder voorzitterschap van Mischa Spel. Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. James Gaffigan is genomineerd in de categorie Orkest voor de cd Prokofjev – Symphonies Nos. 1 & 5.

 

Het jury-oordeel over de opname van de Symfonieën 1 & 5 van Prokofjev::

Het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. James Gaffigan geeft op fenomenale wijze klank aan de vele gezichten van Prokofjev, van wrang naar liefdevol en van kolderiek naar venijng – het RFO met Gaffigan treft doel en recht in het hart.

 

De andere genomineerden in de categorie Orkest zijn het Gewandhausorchester Leipzig olv Andris Nelsons met Bruckner 3 en Les Siècles olv François-Xavier Roth met Daphnis et Chloé van Ravel. De winnaars worden op zondag 19 november bekendgemaakt. Een aantal winnaars ontvangt de Edison tijdens de live uitzending van Podium Witteman op NPO 2.

 

Het Radio Filharmonisch Orkest ontving vorige maand, samen met het Groot Omroepkoor, de Concertgebouw Prijs 2017 uit handen van beschermheer Bernard Haitink.

 

 

Deel dit artikel
RFO