Nieuws

Nieuw op Paleis Soestdijk: Empeiria

Het heet Empeiria en is iets nieuws: een avondvullende klassieke belevenis in de tuinen van Paleis Soestdijk. Het Radio Filharmonisch Orkest en dirigent Karel Deseure zijn present. Zij delen het podium met een schare topartiesten, onder wie pianist/componist Ludovico Einaudi en harpiste Lavinia Meijer. Een nieuwe manier om klassieke muziek te beleven.

Bijzondere symfonie voor en met 1000 vluchtelingenkinderen

Dinsdag 21 juni was een bijzondere dag, zowel voor 1000 vluchtelingenkinderen en hun ouders als voor het Radio Filharmonisch Orkest (RFO). Na maanden van voorbereiden speelden we samen de Symfonie voor angsthazen en durfals , inTivoliVredenburg. Met het RFO onder leiding van dirigent Karel Deseure. Een compilatie van beelden en een interview met RFO-cellist Sebastiaan van Eck.

Gouden Label

De cd met de eerste symfonie van Bruckner onder leiding van Jaap van Zweden (Challenge Records) is geselecteerd uit de nominaties voor Gouden Label van het Belgische web-magazine Klassiek Centraal.

Prokofjev 6 & 7

Medio maart ’16 is door het label Challenge Classics de tweede cd uitgebracht met symfonieën van Serge Prokofjev, uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van vaste gastdirigent James Gaffigan. De cd bevat opnamen van de 6de en 7de symfonie.