De nieuwe wereld van de muziek

vrijdag 6 oktober 2017 - 20u15
TivoliVredenburg, Utrecht - Grote Zaal
Gustavo Gimeno, dirigent
  • Kirill Gerstein, piano

• Charles Ives - Central Park in the dark
  • Leonard Bernstein - Tweede symfonie 'The age of anxiety'
  • Antonín Dvořák - Negende symfonie 'Uit de nieuwe wereld'
- AVROTROS Radio

Dvorák, Ives en Bernstein

Het is een even prachtig als logisch drietal dat het programma van dit AVROTROS Vrijdagconcert siert: Antonín Dvorák, Charles Ives en Leonard Bernstein. Ze leverden vernieuwende bijdragen aan de muziek van hun tijd. Dvorák: een componist uit de Bohemen, die de Tsjechische muziek kruidde met Amerikaanse ingrediënten; Ives: een Amerikaan die zo’n beetje alle (Europese) muzikale wetten herschreef en zich liet inspireren door parken, football games en ragtime, en ten slotte Bernstein, die een machtige brug sloeg tussen Broadway, Hollywood, kerk en concertzaal.

Het AVROTROS Vrijdagconcert wordt rechtstreeks uitgezonden via NPO Radio 4 en is maximaal 3 maanden terug te luisteren via www.nporadio4.nl/concerten.